Online reading:

web stats

14 Μαρ 2009

Η Google ενημερώνει..

Καθημερινή αναζητηση με τον μηχανισμο της.
Εκατομυρια ανθρωποι την εμπιστευονται για να βρουν στοιχεία για όσα ψάχνουν,σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δεν είναι τυχαία πρώτη στο βάθρο,μιας και δεν υπάρχει άλλη μηχανή αναζήτησης τόσο ενημερωμένη και κατ επέκταση τόσο δικτυωμένη.
Μας εκπλήσσει κατά καιρούς με την θεματολογία της που αναπτύσσετε μέσα από το λογότυπο της στην πρώτη σελίδα.
Εχει αναφερθεί στον Μαρτιν Λουθερ Κινγκ,Unix 1234567890,στα γενέθλια του Δαρβίνου και σε άλλα.

Σήμερα έχει μια καφετιά εικόνα την οποία όταν κοιτάς καταλαβαίνεις ότι αφορα αστρονομία.Ο Άρης λοιπόν.Αν βάλετε τον δείκτη του ποντικιού σας πάνω σε αυτό το λογότυπο θα δείτε την φράση "Happy Birthday Giovanni Schiaparelli",κάνοντας μας γνωστό ότι σαν σήμερα γεννήθηκε ένας απο τους σπουδαίους επιστήμονες της αστρονομίας.


Το 1890 ο Ιταλός αστρονόμος ζωγράφισε τον χάρτη του Άρη.
Ήταν εκείνος που περιέγραψε "τις θάλασσες" και "το περιεχόμενο" του Άρη.Ένας ανθρωπος με αγάπη για το Σύμπαν.Οι παρατηρήσεις του ειχαν μεγάλο αντικτυπο στον τρόπο που οι ανθρωποι εβλεπαν τον Αρη για σχεδόν έναν αιώνα , μια επανάσταση στην Αστρονομία.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Turin και το Παρατηρητήριο του Βερολίνου και επίσης εργάστηκε για πάνω από σαράντα χρόνια στο Παρατηρητήριο Brera.
Ήταν ο πρώτος που παρουσίασε το γεγονός ότι βροχές μετεοριτών οπως οι Περσείδες αλλα και οι Λεοντίδες ειχαν σχέση με κομήτες.Απέδειξε ,για παράδειγμα,οτι η τροχιά των Λεοντίδων,ταυτιζεται με αυτή του κομήτη Tempel-Tuttle.
Ανακάλυψε τον αστεροειδή 69 Hesperia στις 26 Απριλίου 1861

Πήραν το ονομά του:

Ο αστεροειδής 4062,ενας κρατήρας στην Σελήνη αλλά και ενας κρατήρας στον Άρη

Σήμερα είναι τα 174στα γενέθλια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: